Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoewel het steeds duidelijker wordt dat leefstijl invloed heeft op onze gezondheid en het voorkomen/genezen van ziekten, is er vrijwel geen aandacht voor leefstijl tijdens de studie geneeskunde en andere relevante (medische) opleidingen. Om de kennis van toekomstig artsen en andere zorgverleners over voeding en leefstijl te vergroten, is het van belang meer leefstijlonderwijs in het curriculum van hun opleidingen in te passen.

Doel programmalijn

Het overstijgende doel van de programmalijn onderwijs is dat leefstijlgeneeskunde een prominente plek krijgt in de onderwijsprogramma’s van relevante (post)hbo en (post)academische opleidingen.

Onderzoeksagenda

Om onze doelstelling te behalen, werken we aan de volgende onderwerpen:

Team

Dit team wordt de komende tijd uitgebreid, vacatures en profielen worden momenteel opgesteld.

Lopende projecten
Belangrijke publicaties
Sluit je bij ons aan!

Denk je vanuit je expertise en achtergrond een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de werkgroepen van deze programmalijn? Ben je geïnteresseerd deel te nemen aan de netwerkbijeenkomst of wil je best practices en/of lopende initiatieven op het gebied onderwijs(ontwikkeling) over leefstijlgeneeskunde met ons delen? Neem dan contact op met Suzanne van Steijn.

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext