Zoek
Sluit dit zoekvak.

Er komt heel wat kijken bij het succesvol implementeren van leefstijlgeneeskunde. ‘Remission labs’, (regionale) multidisciplinaire samenwerkingen die direct gericht zijn op reduceren van de ziektelast van patiënten/burgers, kunnen hier een grote rol in spelen. In remission labs werken alle betrokkenen samen aan het implementeren van een nieuwe aanpak die zelfzorg en regie in eigen ziekte en gezondheid mogelijk maakt.

Doel programmalijn

Het doel van de programmalijn implementatie is het realiseren van remissie en transitie van zorg in praktijk. Dat doen we door gezamenlijk op te trekken in remission labs en door middel van het (cyclisch) evalueren van leefstijlinterventies in de zorg. We meten wat dit mensen en organisaties oplevert. En bekijken hoe deze aanpak duurzaam, betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt. Lifestyle4Health wil verschillende (regionale) remission labs en field labs in Nederland (en daarbuiten) samenbrengen, zodat ze van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Onderzoeksagenda

Om onze doelstellingen te behalen, werken we aan de volgende thema’s:

Team

In samenwerking met: Selfcare, Menzis, Bas van de Goor Foundation (Nationale Diabetes Challenge), Benu apotheek, Hadoks, Changing Health, Liva Health care, Miguide, Meniq, CZ, Je Leefstijl als medicijn, Food First Network en Reinier Haga Medical Diagnostic Center.

Lopende projecten
Sluit je bij ons aan!

Denk je dat jouw project een zinvolle bijdrage levert aan onze programmalijn implementatie, neem dan contact op met het ‘Lifestyle4Health Office’ (info@lifestyle4health.nl), prof. dr. Jessica Kiefte-de Jong en/of dr. Ben van Ommen

 

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext