Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het veranderen van gedrag is een flinke uitdaging. Zeker als de omgeving een gezondere leefstijl niet zomaar stimuleert. Daarom onderzoeken we hoe mensen een gezonde(re) leefstijl kunnen starten en volhouden, bijvoorbeeld door te kijken naar motivatie en sociale omgeving thuis en op het werk. Er zijn nieuwe strategieën nodig die de obstakels aanpakken die duurzame gedragsverandering in de weg staan. Welke nieuwe strategieën dragen bij aan het aanmeten en consolideren van een gezonde levensstijl en hoe kunnen deze effecten worden verlengd en geoptimaliseerd?

Doel programmalijn

Met de programmalijn duurzame gedragsverandering willen we (geïntegreerde en inclusieve) gedragsveranderingsinterventies definiëren, ontwikkelen en implementeren, met als doel ziekte voorkomen of behandelen. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor groepen met een hoog risico (bijvoorbeeld lage sociaaleconomische positie). Daarnaast onderzoeken we hoe strategieën vervolgens in de samenleving kunnen worden geïmplementeerd.

Onderzoeksagenda

Om onze doelstellingen te behalen, werken we aan de volgende thema’s:

Team
Sluit je bij ons aan!

Denk je dat jouw project, expertise of studie een zinvolle bijdrage kan leveren aan onze programmalijn Duurzame gedragsverandering? Neem dan contact op met dr. Pepijn van Empelen (pepijn.vanempelen@tno.nl) en/of met prof. dr Andrea Evers (a.evers@fsw.leidenuniv.nl).

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext