Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veel fysiologische processen in ons lichaam verliezen door een verkeerde leefstijl hun flexibiliteit. Een goed voorbeeld van dit veel voorkomende fenomeen is insulineresistentie. Gelukkig is herstel van flexibiliteit vaak mogelijk. Het vereist een goede diagnose en begrip van de mechanismen om, op basis daarvan, (persoonlijke) leefstijlinterventies te ontwikkelen. Kortom, het vraagt om een systeemvisie.

Doel programmalijn

Met de programmalijn biologie willen we deze systeemvisie vormgeven. We willen kennis verwerven over de biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan chronische, niet overdraagbare ziekten en aan de effecten die leefstijl(interventie) heeft op deze ziekten. Naast het versterken van onze expertise en krachten bundelen, willen we de onderzoeksagenda van Nederland sturen als het gaat om biologische mechanismen die aan de basis staan van leefstijl gerelateerde ziekten en aan de effecten van leefstijlinterventies gericht op remissie van deze ziekten.

Onderzoeksagenda

De onderwerpen waar we op dit moment aan werken zijn:

Team
Lopende projecten
Belangrijke (niet-wetenschappelijke) publicaties

Een lijst met wetenschappelijke publicatie is hier te vinden.

Sluit je bij ons aan!

Denk je dat jouw project, expertise of studie een zinvolle bijdrage kan leveren aan onze programmalijn biologie? De onderzoeksagenda van Nederland op dit vlak kan sturen of nieuwe niches kan identificeren met betrekking tot toekomstig onderzoek op het gebied van biologische mechanismen en remissie van chronische ziekten? Neem dan contact op met dr. Suzan Wopereis en/of met prof. dr. Hanno Pijl.

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext