Zoek
Sluit dit zoekvak.
Delen:

Wie zijn wij?

Over L4H

Leefstijl gerelateerde ziekten zijn een groot en groeiend probleem met enorme gevolgen, zowel maatschappelijk als economisch. Tot op heden wordt bij het behandelen van leefstijl gerelateerde ziekten voornamelijk medicatie ingezet, terwijl medicatie vooral de symptomen bestrijdt zonder de onderliggende oorzaken aan te pakken. We krijgen steeds meer bewijs dat leefstijlinterventies daarentegen de potentie hebben om ziekten in remissie te brengen en medicatie (deels) overbodig te maken. In de praktijk wordt dit echter nog te weinig toegepast, omdat bewijs vaak nog niet voldoende (geaccepteerd) is en de inzichten nog weinig toegepast worden. Lifestyle4Health vindt dat leefstijlgeneeskunde een prominente plaats verdient in geneeskundig onderzoek, onderwijs en behandeling van ziekten. Wij zetten ons hiervoor in.

Lees hier meer over wat leefstijlgeneeskunde en -interventies zijn.

Wie zijn wij?

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde is op 3 juli 2018 opgericht, op initiatief van TNO en LUMC. Vanaf het begin is het streven om eigen regie op gezondheid en leefstijlinterventies tot een van de centrale bouwstenen van de gezondheidszorg van morgen te maken. Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde is een open, nationaal platform dat verbindt, coördineert en impact vergroot, onder de naam Lifestyle4Health. Iedereen die wil en kan bijdragen aan het realiseren van de missie kan aansluiten.

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext