16 november 2022

5e jaarlijkse Lifestyle4Health congres

Leefstijlgeneeskunde en werk

Vereniging Arts en Leefstijl, Menzis en TNO organiseren namens het Lifestyle4Health platform het 5e jaarlijkse Lifesteyle4Health congres, waarin de mogelijkheden voor de toepassing van leefstijlgeneeskunde in de werkomgeving en hoe leefstijl en (het hebben van) werk elkaar kunnen versterken centraal staat.

Dit wordt een blended congres waarbij de deelnemers kunnen kiezen om live te netwerken of digitaal deel te nemen.

Op woensdag 16 november 2022 vindt het congres plaats.

Toevoegen aan agenda (.ics)

Over het congres

In 2022 organiseren Vereniging Arts en Leefstijl, Menzis, LUMC en TNO met het Lifestyle4Health platform het 5e jaarlijkse Lifestyle4Health congres over leefstijlgeneeskunde.

Ook in deze 5e editie is het doel van het congres om wetenschap & praktijk met elkaar te verbinden op het onderwerp van leefstijlgeneeskunde. Samen met partners Vereniging Arts en Leefstijl, Menzis, LUMC en TNO nemen we je dit jaar mee in de laatste de nieuwste wetenschappelijke inzichten, geven praktijkvoorbeelden en bespreken casuïstiek over de mogelijkheden voor de toepassing van leefstijlgeneeskunde in de werkomgeving en hoe leefstijl en (het hebben van) werk elkaar kunnen versterken.

Daarom bestaat het congresprogramma uit een mix van wetenschap en praktijk. Dit programma is samengesteld door wetenschappelijke experts uit het Lifestyle4Health netwerk en praktijkexperts van zorgverzekeraar Menzis, Vereniging Arts en Leefstijl, TNO en LUMC.

Tijdens het congres komen diverse sprekers aan het woord die hun perspectief geven op wetenschap en praktijk. Binnenkort volgt meer informatie over het programma.

Opzet

  • Op 22 juni 2021 vond het : wetenschappelijk webinar plaats bestaande uit lezingen, gesprekken in de studio en interactie met het online publiek. Tijdens de webinar is nadrukkelijk ook de verbinding gezocht met de toepassing in de praktijk. Het webinar is terug te kijken, voor degene die een congresticket aangeschaft hebben of nog aanschaffen.
  • In juli 2021 werd een tweetal podcasts gepubliceerd waarin concrete voorbeelden in de praktijk centraal stonden. Via uitgebreide dialogen werd een antwoord gezocht op vragen zoals: Hoe realiseer je gedragsverandering bij mensen met als doel preventie of remissie van verouderingsziekten? Welke meerwaarde kan eHealth technologie hierbij spelen?
  • Op 2 november 2021 vind het rondetafelgesprek plaats met bestuurders in de gezondheidszorg en het sociale domein over de bestuurlijke en praktische daadkracht die nodig is om leefstijlgeneeskunde toe te passen en op te schalen, zodanig dat alle Nederlanders gezonder oud kunnen worden. Deze dialoogsessie vindt plaats op 2 november van 9.00u – 10.30u. Deelnemers kunnen digitaal aansluiten en hun vragen stellen.

Over Lifestyle4Health

TNO en LUMC organiseren al een aantal jaar het Lifestyle4Health congres, namens alle partners van het Lifestyle4Health platform. In 2022 zijn zorgverzekeraar Menzis en Vereniging Arts en Leefstijl medeorganisatoren van het congres. Menzis zet zich al jaren in voor meer preventie in de zorg en heeft veel praktijkervaring met leefstijlgeneeskunde. Niet voor niets is Menzis aangesloten als organisatiepartner bij Lifestyle4Health.

Vereniging Arts en Leefstijl werkt als partner met Lifestyle4Health samen om onderzoek en onderwijs te kunnen combineren en te versterken en zo het potentieel van leefstijlgeneeskunde sneller te ontwikkelen en naar de praktijk te brengen. Lifestyle4Health en Vereniging Arts en Leefstijl hebben samen de Routekaart Leefstijlgeneeskunde ontwikkeld om inzichtelijk te maken welke ontwikkelingen in leefstijlgeneeskunde richting geven en versnellen, zodat leefstijl binnen 5-10 jaar standaard en erkend onderdeel is van de huisartsen- en medisch specialistische zorg.

Partners

Alle partners van het Lifestyle4Health platform werken vanuit de missie om de ziektelast bij leefstijl gerelateerde ziekten te halveren in de komende tien jaar. Daarbij streven alle partners van het Lifestyle4Health platform ernaar om wetenschappelijk bewezen, effectieve leefstijlgeneeskundige interventies en programma’s te ontwikkelen, te implementeren en op te schalen, zodat leefstijlgeneeskunde en volledig geïntegreerd onderdeel wordt van de Nederlandse gezondheidszorg. Menzis en Vereniging Arts en Leefstijl zijn partners van het Lifestyle4Health platform om samen met anderen een stevige impuls te geven aan de implementatie van wetenschappelijk onderbouwde leefstijlinterventies en inzichten uit leefstijlgeneeskunde in de zorgketen en op de werkvloer. Om leefstijl en met name de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) breder te accepteren in de zorg en zo mensen de juiste handvatten te geven om te werken aan hun gezondheid.

Namens het Lifestyle4Health platform organiseren de volgende partners in 2022 het 5e jaarlijkse congres over leefstijlgeneeskunde en werk.

Contactgegevens:

TNO, Anna van Buerenplein 1, Den Haag

KvK: 27376655

email: info@lifestyle4health.nl

Algemene voorwaarden – Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext