Lifestyle as medicine – 3rd Annual Conference 2020 Meer info
Lifestyle4Health

Hanno Pijl

Hanno Pijl is internist-endocrinoloog en hoogleraar Diabetologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij is lid geweest van de Gezondheidsraad en voorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland. Daarnaast heeft hij samen met Ben van Ommen aan de wieg gestaan van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde, is lid van het managementteam en coördinator van de onderzoekslijn biologie. Pijl heeft speciale belangstelling voor het verband tussen leefstijl en chronische ziekten. “Er komt een tsunami van leefstijl gerelateerde chronische ziekten op ons af die worden veroorzaakt door samenspraak van erfelijke aanleg en een verkeerde leefstijl. Ons ‘westerse’ voedingspatroon, en ons gebrek aan beweging en slaap, teveel stress, roken en alcohol, spelen daarbij een grote rol. Aanpassing van leefstijl is een bittere noodzaak om leefstijl gebonden aandoeningen te voorkomen en optimaal te behandelen. Het is alleen heel moeilijk om het goede te doen in de context van onze samenleving. Lifestyle4Health ontwikkelt methoden om mensen te helpen hun ziekte zelf aan te pakken. We richten ons op innovatie én implementatie van leefstijlinterventies in de zorg.”
Hanno Pijl heeft samen met Karine Hoenderdos boeken geschreven voor patiënten met diabetes mellitus (Diabetes type 2? Maak jezelf beter) en hart- en vaatziekte (Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter).

partners

We hebben het genoegen om samen te werken met diverse partners. Doet u ook mee?

Strategische partners

Netwerk partners

Voor meer informatie over de verschillende partnerprogramma’s bekijk de pagina samenwerken of neem contact op met Lifestyle4Health:

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf up-to-date.

We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.

An initiative of