Zoek
Sluit dit zoekvak.

Webinar van netwerkpartner Natura Foundation (22 juni): Hoe zorg ik voor een optimale afweer? Een leefstijladvies!

12 juni, 2020
Delen:

Natura Foundation, het kennis- en opleidingsinstituut voor evidence-en practice based nutritionele en leefstijlgeneeskunde, is een nieuwe netwerkpartner. Met ruim 20 jaar onderzoeks- en educatie-ervaring draagt Natura Foundation bij aan het delen van kennis over leefstijlinterventies, zowel curatief als preventief, vanuit een evolutionair denkkader. Natura Foundation deelt te missie van Lifestyle4Health om zoveel mogelijk mensen weer regie te geven over hun gezondheid en daarmee hun gezondheid te vergroten. Natura Foundation draagt in het verwezenlijken van deze missie met haar kennis en expertise graag bij aan het netwerk van Lifestyle4Health.

Natura Foundation publiceerde onlangs een leefstijladvies ter optimalisering van de werking van het immuunsysteem. Relevant in deze Coronaperiode, waarin besmetting met SARS-CoV-2 kan leiden tot een ernstig verloop van COVID-19. Tijdens dit unieke webinar gaan we meer de diepte in en belicht Margo Peinemann, orthomoleculair therapeut en hoofddocent bij Natura Foundation, samen met huisarts Lieneke van de Griendt de verschillende onderdelen van het advies. Lieneke en Margo besteden aandacht aan waarom preventie zo belangrijk is in deze Coronatijd. Hoe ziet preventie eruit? Wat is de impact van leefstijlaanpassingen, met elementen als voeding, beweging, slaap, ontspanning en suppletie, op ons immuunsysteem? Wat kunnen we zelf doen om minder vatbaar te zijn voor een ernstig verloop van COVID-19? Hoe maken we een gezonde leefstijl toepasbaar voor onze patiënten en cliënten? Kortom, een relevant leefstijladvies aan de hand van praktische en direct toepasbare interventies.

Het leefstijladvies werd geschreven samen met huisarts Lieneke van de Griendt, internist en lid van de Raad van Advies van stichting Je Leefstijl Als Medicijn Yvo Sijpkens en ketogeen specialist Louisette Blikkenhorst.

U leert:

  • waarom een gezonde leefstijl belangrijk is ter preventie van virusinfecties zoals het Coronavirus
  • welke leefstijlaanpassingen bijdragen aan de verbetering van de werking van het immuunsysteem
  • met welke praktische interventies u uw patiënten en cliënten kunt helpen

Praktische informatie

Wanneer: maandag 22 juni
Tijdstip: 19.30-20.45 uur
Locatie: Live (gratis), online via WebinarGeek
Docenten: Margo Peinemann en Lieneke van de Griendt
Voor wie: (Huis)artsen, leefstijlcoaches, therapeuten, gezondheidsprofessionals en andere beroepsmatig geïnteresseerden in de invloed van leefstijl op onze gezondheid en de werking van het immuunsysteem
Inschrijven: https://bonusan.webinargeek.com/webinar-optimale-afweer-en-leefstijladvies?cst=lifestyle4health

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext