Search
Close this search box.

Strategische agenda voor leefstijlgeneeskunde

14 november, 2019
Delen:

Steeds meer mensen wereldwijd lijden aan ziekten als Type 2 Diabetes en hart- en vaatziekten, chronische ziekten die voor een belangrijk deel veroorzaakt worden door leefstijl, zoals te weinig bewegen, te veel zitten en te veel en/of ongezond eten en drinken. Met medicijnen zijn deze ziekten niet te genezen. Een aanpak die gericht is op de onderliggende oorzaken (o.a. voeding, beweging, roken en stress) kan een enorme verbetering en soms zelfs genezing bewerkstelligen. Hoe kunnen we dit inzicht het beste toepassen in de (Nederlandse) gezondheidszorg? En wat zijn essentiële aspecten van een strategische agenda voor leefstijlgeneeskunde? Deze vragen stonden centraal tijdens een intensieve ‘Spark Workshop’ van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde die begin oktober 2019 plaatsvond. Internationale en Nederlandse deskundigen en behandelaars op het gebied van diabetes en hart- en vaatziekten, patiënten-vertegenwoordigers, en betrokken mensen uit de werelden van beleid, bedrijfsleven en MKB wisselden kennis en ideeën uit, gericht op mogelijke toepassingen van leefstijlgeneeskunde bij deze chronische ziekten.

De volgende vlog geeft een goed beeld van de workshop en hierin vertellen verschillende aanwezigen hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen in leefstijlgeneeskunde.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext