Zoek
Sluit dit zoekvak.

Save the date – 3e jaarlijkse wetenschappelijk congres leefstijlgeneeskunde

27 november, 2019
Delen:

Op woensdag 4 maart 2020 organiseert het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde al weer haar 3e jaarlijkse wetenschappelijk congres. Dit maal in COMM in Den Haag, het museum voor communicatie. Een passende locatie om het over persoonsgerichte leefstijlgeneeskunde te hebben, het centrale onderwerp dit jaar.

Want leefstijlgeneeskunde is natuurlijk niet simpelweg het voorschrijven van een leefstijlinterventie door een dokter. Veel meer gaat het over hoe een persoon zelf inzicht heeft in zijn/haar gezondheid en ziekte. En hoe deze persoon in staat is om – met passende steun – gezonder te worden door specifieke leefstijlinterventies en behandelingen te beginnen en vol te houden. Daarom delen we het congres dit jaar in 3 blokken in. Ten eerste gaan sprekers in op hoe de sociale omgeving invloed heeft op (on)gezonde leefstijl en hoe deze omgeving gezonder gedrag kan stimuleren. Ten tweede gaan sprekers in op hoe data en technologie mensen kunnen helpen om beter inzicht in zichzelf te krijgen en zo leefstijlinterventies langer vol te houden. Ten derde vertellen sprekers over hoe inzicht in het lichaam van een persoon, op basis van biologische informatie, helpt om het best passende behandeladvies te geven.

Meer informatie over het congres en updates over het programma vind u hier.

U kunt zich ook al aanmelden.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext