Search
Close this search box.

Uitnodiging – 2 november 2021 is het 3e en afsluitende deel van het congres 2021

1 oktober, 2021
Delen:

Op dinsdag 2 november 2021 van 9.00u-10.30u vindt het derde en tevens laatste deel van het Lifestyle4Health congres 2021 plaats: een rondetafelgesprek over de bestuurlijke en praktische daadkracht die nodig is voor een goede toepassing en opschaling van leefstijlgeneeskunde. Aanmelden kan vanaf nu.

Over het rondetafelgesprek

Aan dit rondetafelgesprek neemt een aantal interessante tafelgasten deel. In twee gespreksrondes bespreken zij wat er van organisaties en professionals nodig is om leefstijlgeneeskunde in de praktijk te realiseren. Hoe krijg je professionals mee, welke nieuwe samenwerkingen zijn er nodig en welke tools bieden een mogelijke oplossing? Hierbij is er aandacht voor het perspectief van de patiënt en hoe hij/zij ondersteunt kan worden in een gezondere leefstijl. De voorlopige tafelgasten zijn Iris de Vries (Voorzitter Vereniging Arts en Leefstijl), Esther Agterdenbos (Directeur Zorg van Menzis), Pancras Hoogendoorn (Decaan/Lid RvB van het LUMC) en Arjen Huizinga (CEO van MiGuide). Binnenkort maken we de overige twee tafelgasten bekend. Als deelnemer kunt u digitaal aansluiten bij het rondetafelgesprek en hier actief aan meedoen door vragen te stellen aan de gasten en te reageren op stellingen en polls. Deelnamekosten voor het rondetafelgesprek bedragen €20, inclusief BTW.

Over het congres

TNO, LUMC en Menzis organiseren dit jaar het Lifestyle4Health congres namens het platform. Het thema ‘leefstijlgeneeskunde bij verouderingsziekten’ staat centraal. Ook dit jaar is het doel van het congres om wetenschap & praktijk met elkaar te verbinden op het onderwerp van leefstijlgeneeskunde. Daarom bestaat het congresprogramma uit een mix van wetenschap en praktijk. Op 22 juni 2021 vond het wetenschappelijk webinar plaats bestaande uit lezingen, gesprekken in de studio en interactie met het online publiek. Het webinar is terug te kijken, voor degene die een congresticket aangeschaft hebben of nog aanschaffen. In juli 2021 is een tweetal podcasts gepubliceerd over gezond ouder worden waarin concrete voorbeelden in de praktijk centraal stonden: Gezond ouder worden: hoe doe je dat en waarom is het belangrijk? En: Gezond ouder worden: zo doe je dat!

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext