Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Netwerkbijeenkomst Lifestyle4Health 9 sept 2021

12 augustus, 2021
Lifestyle4health leefstijlgeneeskunde tegen diabetes
Delen:

Op donderdag 9 september 2021 organiseren we alweer de 3e netwerkbijeenkomst van Lifestyle4Health. Deze vindt digitaal plaats vanaf 14.45u. Tijdens de bijeenkomst geven we een update over de activiteiten vanuit het Lifestyle4Health platform. Vervolgens zijn er verschillende interessante deelsessies.

Het plenaire deel en de eerste ronde deelsessies van de netwerkbijeenkomst zijn openbaar toegankelijk. De tweede ronde deelsessies zijn alleen toegankelijk voor Lifestyle4Health partners en samenwerkingsrelaties. Hieronder vindt u het programma, het aanmeldformulier en informatie over de eerste ronde deelsessies.

Wilt u deelnemen? Vult u dan onderstaand aanmeldingsformulier in. De deadline voor aanmelden is 6 september 2021. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, krijgt u een bevestiging van deelname.

Programma

14.45-15.00        Plenaire welkom en update van Hanneke Molema en Marjan van Erk

15.00-15.50        1e ronde van deelsessies

Na 15.50u           pauze en 2e ronde deelsessies

Aanmeldformulier

Hieronder kunt u aangeven aan welke deelsessie u wenst deel te nemen. U kunt zich voor één sessie in ronde 1 aanmelden. Meer informatie over de deelsessies vindt u onder het formulier.
Ronde 1:
U ontvangt van ons een deelnamebevestiging.

Deelsessies ronde 1

PPS-UP: Urgentie op Preventie zetten. Met een groot aantal partijen hebben we een PPS-voorstel geschreven gericht op versterken en versnellen van preventie in Nederland. De Covid-19 pandemie heeft zeer duidelijk laten zien hoe urgent dit is. In deze sessie geven we een korte toelichting op de plannen. Daarna gaan we graag met u in gesprek over mogelijke of benodigde uitbreiding van het programma en samenwerking rondom dit thema, om de impact op gezondheid zo groot mogelijk te maken. Georganiseerd door Jochen Mierau & Marjan van Erk.

Expertsessie m.b.t. de Kennisinventarisatie Leefstijl & Covid-19. Op verzoek van ZonMw gaan onderzoekers vanuit het Lifestyle4Health netwerk in de periode juli-oktober 2021 een kennisinventarisatie rondom leefstijl en Covid-19 uitvoeren. Het doel is om de kennis over de invloed van leefstijl op de vatbaarheid, ziektebeloop en herstel van Covid-19 samen te brengen. Meer informatie vindt u hier. In deze sessie bespreken we graag met u de aanwezige kennis en de ontbrekende kennis. De output van de sessie wordt meegenomen in de kennisinventarisatie. Georganiseerd door Karin Bosch & Jolanda van Bilsen, samen met Marjolein Meijerink, Daan Frel en Tim Pele.

Deelsessie Effect meten van 2diabeat aanpak. 2diabeat wil de opmars van diabetes type 2 stoppen. Maar hoe toon je nu aan of de aanpak van 2diabeat daarin slaagt? Op welke manieren kan je het effect en de impact van de aanpak meten? Dat werkt TNO, met input van Lifestyle4Health experts, uit in het 2diabeat effectkader. Tijdens deze sessie gaan we graag met u in discussie over de eerste versie van het effectkader en de (on)mogelijkheden ervan in de praktijk. Bevat het kader de juiste maten, meetinstrumenten en methoden om tot een landelijk gedragen effect- en impactevaluatie te komen? Een die aansluit bij wetenschap, beleid en praktijk. Georganiseerd door Martine van Egmond, Marloes Vooijs en Dide Reijmer.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext