Zoek
Sluit dit zoekvak.

Loop samen een Halfuurtje Door Je Buurtje

24 oktober, 2023
Delen:

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag en dit jaar komen wij samen met de Bas van de Goor Foundation en Novo Nordisk/ Menzis een halfuur in beweging! We lopen namelijk samen met de Bas van de Goor Foundation op 14 november Een Half Uurtje Door Je Buurtje!

In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 14 november Halfuurtje Door Je Buurtje georganiseerd. Hierbij loopt iedereen minimaal 30 minuten in de eigen buurt om zo in beweging te komen, bewegen is namelijk voor iedereen gezond. Zo verhoogt het je weerstand en het zorgt het ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes type 2.

Zo doe jij ook mee aan Halfuurtje Door Je Buurtje

Meedoen aan dit initiatief is heel simpel. Dit kan via www.halfuurtjedoorjebuurtje.nl en meld je daar aan. Hiermee kunnen wij bijhouden hoeveel Nederlanders er op 14 november ook een halfuurtje gewandeld hebben naar een gezonder leven.

Vorig jaar liepen er meer dan 14.000 Nederlanders ruim 53.000 kilometer bij elkaar en dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken zodat jij en je omgeving gezond blijven. Trommel daarom gezellig je familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om samen een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Hoe meer, hoe gezelliger, hoe gezonder, hoe beter!

Wij als Lifestyle4Health lopen mee op Wereld Diabetes Dag. Ook jij kunt je vanaf nu aanmelden. Heel veel succes en tot 14 november!

Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. Dat weet de Bas van de Goor Foundation als geen ander. Deze stichting zet zich in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dit doen ze door jaarlijks verschillende activiteiten voor jong en oud te organiseren. Deze activiteiten verschillen van clinics, informatieavonden over diabetes maar ook internationale challenges voor mensen zonder diabetes. Wil je meer weten over wat de Bas van de Goor Foundation doet? Neem dan eens een kijkje op hun website: www.bvdgf.org.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext