Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Loop een Halfuurtje Door Je Buurtje

11 november, 2021
Delen:

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag en dit jaar komen wij samen met de Bas van de Goor Foundation, SamenGezond en Novo Nordisk een halfuur in beweging! We lopen namelijk met Lifestyle4Health Een Halfuurtje Door Je Buurtje!

In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 14 november Halfuurtje Door Je Buurtje georganiseerd. Hierbij loopt iedereen minimaal 30 minuten in de eigen buurt om zo in beweging te komen. Want bewegen is namelijk voor iedereen gezond. Zo verhoogt het je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes.

Zo doe jij ook mee aan Halfuurtje Door Je Buurtje

Meedoen aan dit initiatief is heel simpel. Download in de Appstore of Google Playstore de SamenGezond App. Hiermee kunnen wij bijhouden hoeveel Nederlanders er op 14 november ook een halfuurtje gewandeld hebben. In de app kun jij je vanaf 1 november aanmelden voor dit evenement.

Het enige wat je op de dag zelf nog moet doen, is tijdens het wandelen de SamenGezond App aanzetten. Vorig jaar liepen er meer dan 11.000 Nederlanders ruim 31.000 kilometer bij elkaar, maar dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken. Trommel daarom voor 14 november zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om ook een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want hoe meer mensen meewandelen, hoe beter!

Wij als Lifestyle4Health lopen in ieder geval mee op Wereld Diabetes Dag. Ook jij kunt je vanaf nu aanmelden via halfuurtjedoorjebuurtje.nl.

Heel veel succes en tot 14 november!

Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. Dat weet de Bas van de Goor Foundation als geen ander. Deze stichting zet zich in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dit doen ze door jaarlijks verschillende activiteiten voor jong en oud te organiseren. Deze activiteiten verschillen van clinics, informatieavonden over diabetes maar ook internationale challenges voor mensen zonder diabetes. Wil je meer weten over wat de Bas van de Goor Foundation doet? Neem dan eens een kijkje op hun website: www.bvdgf.org.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext