Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hanno Pijl heeft pop-up college op Haage markt

22 juni, 2018
Delen:

Op vrijdag 18 mei gaf Hanno Pijl een pop-up college op de Haagse markt over voeding en gezondheid. In zijn college legde hij uit waarom het zo moeilijk is om gezond te eten en hoe onze voorkeur voor zoet en ongezond eten deels voortkomt uit onze geschiedenis. En hoe die voorkeur leidt tot gezondheidsproblemen. Veel marktbezoekers streken neer voor het college om iets op te steken over zout, suiker en vet en over hoe hun eetgedrag wordt beïnvloed door hun omgeving en de voedselindustrie.
Dit college is georganiseerd door de Universiteit Leiden die sinds twee decennia een campus heeft in Den Haag. Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de markt organiseert de universiteit dit jaar verschillende pop-up colleges.
Hanno vond het een grote eer om het college te mogen geven, omdat hij hierdoor zijn kennis kan toelichten voor een breder publiek. Hij vindt dat wetenschap nog te weinig doordringt in de maatschappij en dat wetenschappers zelf hier verandering in kunnen brengen. De Haagse markt was voor Hanno ook een ideale plek, omdat daar natuurlijk veel voedsel wordt verkocht. Wat wilt u in de toekomst nog onderzoeken?

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext