Search
Close this search box.

Geaccrediteerde webinars van ‘Vereniging Arts & Leefstijl’ in juni

5 juni, 2020
Delen:

De komende tijd organiseert Vereniging Arts & Leefstijl – partner van Lifestyle4Health – verschillende digitale scholingen. In juni gaat het om een webinar over Diabetes Type 2 met Lifestyle4Health boegbeeld Prof. Hanno Pijl over en ook om een webinar over bewegen als medicijn bij Diabetes met Lifestyle4Health partner Bas van de Goor foundation. Beide scholingen zijn geaccrediteerd.

Hanno Pijl zal op donderdag 11 juni aan de hand van een schets van onze evolutionaire ontwikkeling in zijn webinar duidelijk maken waarom er zoveel mensen DMT2 hebben. Daarbij wordt ingegaan op de pathofysiologie van de ziekte, en hoe ontregeling van de glucose stofwisseling samenhangt met hypertensie en dyslipidemie. Vanuit pathofysiologisch perspectief wordt uitgelegd hoe leefstijlinterventie de metabole ontregeling corrigeert, en waarom leefstijlinterventie dus een essentieel onderdeel moet worden van de huidige richtlijn voor behandeling van DMT2.

Bas van de Goor en Henk Bilo vertellen op maandag 29 juni in hun webinar alles over het programma de ‘Nationale Diabetes Challenge (NDC)’ waar mensen met (pre-) diabetes worden uitgedaagd om in beweging te komen met als doel hun leefstijl en kwaliteit van leven te verbeteren. De NDC is in 2019 door het RIVM als erkende beweeginterventie geregistreerd. Gedurende de Nationale Diabetes Challenge is er grootschalig onderzoek verricht naar de effecten van het wandelen. Tijdens het webinar vertelt Henk Bilo over de resultaten van het onderzoek en hoe de NDC effect heeft op de kwaliteit van leven en op de gezondheid van de deelnemers.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext