Zoek
Sluit dit zoekvak.

ZonMw opent subsidieoproep ‘Leefstijl in de Zorg: Implementatie en Impact’

16 januari, 2024
Delen:

Leefstijl kan een belangrijke rol spelen bij behandeling en herstel van mensen met een gezondheidsklacht, aandoening of ziekte. Er zijn steeds meer erkende leefstijlinterventies, maar de implementatie blijkt complex. Daardoor is leefstijl nog geen integraal onderdeel van de reguliere zorg. ZonMw opent nu een subsidieoproep waar subsidie voor onderzoek naar implementatie en impact beschikbaar wordt gesteld.

Breed toepasbare kennis en inzicht in implementatiestrategieën

ZonMw geeft met de subsidieoproep ‘Leefstijl in de Zorg: Implementatie en Impact’ interdisciplinaire samenwerkingsverbanden de kans om te komen tot:

  • breed toepasbare kennis om leefstijl (effectief en duurzaam) onderdeel te maken van de zorgpraktijk en
  • beter inzicht in (de werkingsmechanismen van) effectieve implementatiestrategieën.

Bekijk de volledige subsidieoproep op de website van ZonMw.

Interdisciplinaire samenwerkingsverbanden

Voor onderzoek naar implementatie van leefstijl in de zorg, is samenwerking nodig tussen zorgprofessionals uit verschillende disciplines en zorgsectoren. Het is daarom belangrijk dat er expertise is over de zorg, onderzoek en ervaringskennis. Om implementatie en borging te realiseren, is het belangrijk dat relevante organisaties zijn aangesloten. Denk aan verzekeraars, onderwijs of beleidsmakers. Ook moet een implementatiedeskundige onderdeel te zijn van het samenwerkingsverband. De subsidie is bedoeld voor interdisciplinaire samenwerkingsverbanden.

Digitale informatiebijeenkomst op 5 februari 2024

Geïnteresseerd in deze subsidieoproep? ZonMw nodigt je uit voor de digitale informatiebijeenkomst (via Teams). Tijdens deze bijeenkomst lichten zij de subsidieoproep toe. Ook heb je de gelegenheid om vragen te stellen. Je hoeft zich niet vooraf aan te melden. Let op: De bijeenkomst is niet bedoeld als matchmaking tussen partijen.

De bijeenkomst vindt plaats op 5 februari van 13:30 tot 15:00 uur.
Deelnemen kan via deze button. Vergadering- id: 320 517 022 309 en wachtwoordcode: XQszox

Heb je vragen over de bijeenkomst? Neem dan even contact via leefstijlgeneeskunde@zonmw.nl

Deadline projectidee is 12 maart 2024

  • project idee fase (deadline 12 maart)
  • uitgewerkte aanvraag fase (deadline 2 juli)

Tot uiterlijk dinsdag 12 maart, 14:00 uur heb je de mogelijkheid om een projectidee (vooraanmelding) in te dienen via MijnZonMw. Informatie hierover vind je bij de subsidieoproep op de website van ZonMw. De commissie beoordeelt vervolgens het projectidee. Bij een positief advies, nodigt de commissie uit om een uitgewerkte aanvraag in te dienen.

Samen met de Coalitie Leefstijl in de zorg

Met input van de Coalitie Leefstijl in de Zorg genereert ZonMw bruikbare kennis over de inzet van leefstijlinterventies binnen de curatieve zorg. ZonMw zet 2 subsidierondes uit binnen het subsidieprogramma Leefstijl in de Zorg, dit is de 2e oproep.

Eind 2023 heeft de Coalitie Leefstijl in de Zorg een strategische kennisagenda opgeleverd. Uit deze kennisagenda blijkt welke onbeantwoorde vragen er nog zijn over leefstijl in de zorg; de kennishiaten. Projectideeën moeten gebruik maken en voortbouwen op de Strategische kennisagenda Leefstijl in de Zorg. Bekijk voor meer informatie de website van de Coalitie Leefstijl in de Zorg.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext