Werken = bewegen challenge

14 mei, 2021
Delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

Op 17 mei 2021 gaat de Werken = Bewegen Challenge van start: zit je veel tijdens je werkdag en wil je jezelf uitdagen om meer te bewegen? Meld je dan aan en ontvang van 17 t/m 21 mei elke dag drie berichten met instructies, tips en inspiratie om elk halfuur even te bewegen. Klik op onderstaande link en geef je op!

Meld je hier aan >

Deze challenge is onderdeel van de campagne Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap! | Campagnes | Arboportaal. Deze campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid startte op 8 april om mensen met zittend werk te wijzen op het belang van regelmatig bewegen, ook tijdens werk en in pauzes. Mensen die weinig bewegen en veel zitten hebben te maken met lichamelijke onderbelasting. En Nederland is Europees kampioen zitten. In geen enkel ander land zit zo’n groot gedeelte (32%) van de bevolking meer dan 8,5 uur op een dag. Een belangrijk deel van dit zitten gebeurt op het werk. De gevolgen van langdurig zitten zijn een verhoogde kans op verschillende ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Het risico op ziekten en overlijden door langdurig zitten staat los van bewegen in de vrije tijd. Alleen dagelijks intensief sporten werkt preventief, maar is voor de meesten niet haalbaar. Daarom is het van belang om het zitten zelf te verminderen.

Werk is binnen het Lifestyle4Health platform een belangrijk aandachtsgebied. Binnen de programmalijn werk willen partners leefstijlgeneeskunde integreren in de context van werk, onder andere door bestaande leefstijlinterventies en programma’s aan te passen aan en in te voeren in de werkcontext. Bewegen is een belangrijke pijler hierin.

Lees ook

Topics:

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jaarlijks Lifestyle4Health congres 2021 Leefstijlgeneeskunde bij alzheimer
22 juni 15-18u – wetenschappelijk webinar

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext