Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vervolg ontwikkeling GezondMeten ontvangt subsidie

14 april, 2022
Nieuw vervolg zonder meten 2
Delen:

Het GezondMeten meetinstrument is ontwikkeld door het Leids Universitair Medisch Centrum, de Rijksuniversiteit Groningen, TNO, Salut en Institute for Positive Health met support van de Fred Foundation en de Noaber Foundation. Het projectteam krijgt vervolgsubsidie om het instrument verder te onderzoeken en te verbeteren om zo  op eenduidige wijze, meer inzicht te krijgen in het effect van interventies.

GezondMeten meet geen ziekten, wel gezondheid. Het meetinstrument weegt naast lichamelijke gezondheid ook beleefde gezondheid en de sociale context: het totaalplaatje. Dit meetinstrumentarium kan gebruikt worden op het niveau van zowel het individu, een organisatie alsook een samenwerkingsverband. Het kan worden ingezet in experimentele settings om objectief de effecten van zorginterventies of beleidsmaatregelen met betrekking tot het brede begrip van gezondheid te bepalen. Lees hier meer over GezondMeten.

Ethische vraagstukken

In het vervolgproject worden ook ethische vraagstukken betrokken, om zo te komen tot een verfijning en een verbetering van het instrumentarium. Ook wordt het gebruik van het meetinstrument getoetst in de praktijk. Voor een goede uitwisseling van inzichten tussen beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk wordt binnen het project een leernetwerk opgericht.

Subsidie verstrekt

GezondMeten ontvangt een subsidie van ZonMw in samenwerking met het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen. Deze subsidie vormt een vervolg op eerdere stimuleringsactiviteiten over het meten van gezondheid en kwaliteit van leven van ZonMw en NWO.

Wil je meer weten over GezondMeten, bekijk dan deze pagina’s:

Hoe gezond ben jij? Meet gezondheid op GezondMeten.nl (lifestyle4health.nl)

Update project Gezondheid Meten (Infographic) (lifestyle4health.nl)

Home – Gezond meten

ZonMw en NWO honoreren onderzoeksproject dat een brede opvatting van gezondheid beter meetbaar gaat maken – ZonMw

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext