Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stichting Voeding Leeft partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde

6 februari, 2020
Delen:

Leefstijlgeneeskunde gaat over leefstijlinterventies als onderdeel van de behandeling en ondersteuning van iemand met bestaande gezondheidsproblemen, met als doel genezing (waar mogelijk), het terugdringen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het afnemen van het gebruik van medicatie. Voeding Leeft en Lifestyle4Health zijn het erover eens dat het potentieel van leefstijlgeneeskunde voor de Nederlandse gezondheidszorg groot is, waar het gaat over chronische niet-overdraagbare ziekten. Uit onderzoek en praktijk blijkt dat een deel van de mensen met bijvoorbeeld de ziekte Type 2 Diabetes medicatie kunnen afbouwen en zich gezonder voelen door een combinatie van leefstijlinterventies, zoals bij Keer Diabetes 2 Om. Voeding Leeft en Lifestyle4health worden partners met als doel om het potentieel van leefstijlgeneeskunde verder te ontwikkelen. Het partnerschap richt zich in eerste instantie op interventies voor mensen met Type 2 Diabetes, en in de toekomst worden ook andere ziektebeelden onderdeel van de samenwerking.

Martijn van Beek van Voeding Leeft: “Lifestyle4Health zet zich in om leefstijlinterventies als effectieve behandeling voor ziekten in Nederland op de kaart te zetten. Een beweging die van groot belang is om de ziektelast van leefstijl gerelateerde ziekte te verminderen. Dit sluit naadloos aan bij de visie en missie van Voeding Leeft, we zijn daarom trots om partner te zijn van Lifestyle4Health”.

Hanneke Molema van Lifestyle4Health: “Voeding Leeft werkt met eindgebruikers, wetenschappers, artsen en andere professionals aan leefstijlprogramma’s. Zij werken voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren, en daarnaast specifiek voor mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening. Als netwerkpartner van Lifestyle4Health voegt Voeding Leeft kennis, ervaring en daadkracht toe om effectief bewezen leefstijlprogramma’s in Nederland te implementeren.”

Samen voor leefstijlgeneeskunde
Lifestyle4Health wil met al haar partners samenwerken aan de volgende activiteiten:

  • Uitbouw van het netwerk van partijen die leefstijlinterventies ontwikkelen en implementeren;
  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlinterventies;
  • Grootschalige implementatie van leefstijlinterventies in publiek-private samenwerking;
  • De zorg betaalbaar houden, mede door het ontwikkelen van verdienmodellen voor leefstijlinterventies.

Het netwerk van Lifestyle4Health partners die zich willen inzetten voor leefstijlgeneeskunde breidt zich sterk uit. Wilt u de mogelijkheden van samenwerking in een project, programma of als partner nader onderzoeken, neem dan contact met ons op.

Over Stichting Voeding Leeft
Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert samen met wetenschappers, artsen en andere professionals leefstijlprogramma’s voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Want als je weet wat je echt voedt, vind je het beste voor je lijf en leven. Voeding Leeft neemt voeding – in de breedste zin – serieus en laten mensen zelf ervaren wat eten met hen doet in plaats van te zeggen wat er moet. De basis is onbewerkt, vers en gevarieerd eten, dat lekker en bovendien verzadigend is. Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling voor mensen met diabetes type 2, ontwikkeld door Voeding Leeft. Ruim 2000 mensen hebben deelgenomen aan het programma, en ervaren dat door aanpassing van voeding, beweging, slaap en ontspanning vaak medicatieafbouw en een fitter en energieker leven mogelijk is.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext