Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stichting Je Leefstijl als Medicijn partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde

28 februari, 2020
Delen:

Stichting Je Leefstijl als Medicijn en Lifestyle4health worden partners met als doel om persoonsgerichte leefstijlgeneeskunde verder te ontwikkelen. Het partnerschap richt zich met name op interventies die de eigen regie van mensen met een chronische ziekte versterken.

Leefstijlgeneeskunde gaat over leefstijlinterventies als onderdeel van de behandeling en ondersteuning van iemand met een ziekte. Het doel hiervan is het verminderen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het verminderen van medicatie. Soms kunnen mensen door een andere leefstijl zelfs helemaal stoppen met medicatie. Onderzoek en praktijk tonen bijvoorbeeld aan dat een deel van de mensen met Type 2 Diabetes medicatie kunnen afbouwen en zich gezonder voelen door een combinatie van leefstijlinterventies.

Stichting Je Leefstijl als Medicijn heeft als missie het aantal mensen dat lijdt aan een leefstijlgerelateerde ziekte te verminderen. Het is een platform dat voor en door patiënten zelf is opgebouwd. Op het platform delen mensen leefstijladviezen en coachen ze elkaar. Al veel mensen met type-2 diabetes zijn via deelname aan het platform van Stichting Je Leefstijl als Medicijn erin geslaagd om hun medicatie te verminderen, om af te vallen en om zich gezonder te voelen.

Wim Tilburgs van Stichting Je Leefstijl als Medicijn: “Wij maken werk van ‘Van de Spreekkamer naar de Huiskamer’. Sleutelbegrippen zijn bewustwording , groepscoaching en -indien mogelijk- demedicaliseren. Wij voelen ons gesteund door een prominente Raad van Advies. Wij voelen ons gelegitimeerd bij de vaak herwonnen gezondheid van onze deelnemers. Veel mensen maken een U-bocht naar meer duurzame gezondheid. Prachtig om te zien. Wij kijken uit naar samenwerking met Lifestyle4Health, om onze resultaten ook te voorzien van formeel wetenschappelijk bewijs.”

Marjan van Erk van Lifestyle4Health: “We werken al geruime tijd samen met Wim Tilburgs en Stichting je Leefstijl als Medicijn. De kracht en motivatie van de mensen in deze ‘community’ is inspirerend. Zij zijn het die via aanpassingen in hun leefstijl minder ziektelast ervaren en zij zoeken naar wetenschappelijke inzichten en onderbouwing om verantwoorde keuzes te maken”

Samen voor leefstijlgeneeskunde

Lifestyle4Health wil met al haar partners samenwerken aan de volgende activiteiten:

  • Uitbouw van het netwerk van partijen die leefstijlinterventies ontwikkelen en implementeren;
  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlinterventies;
  • Grootschalige implementatie van leefstijlinterventies in publiek-private samenwerking;
  • De zorg betaalbaar houden, mede door het ontwikkelen van verdienmodellen voor leefstijlinterventies.

Het netwerk van Lifestyle4Health partners die zich willen inzetten voor leefstijlgeneeskunde breidt zich sterk uit. Wilt u de mogelijkheden van samenwerking in een project, programma of als partner nader onderzoeken, neem dan contact met ons op.

Over Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Stichting Je Leefstijl als Medicijn (JLAM) wordt aangevoerd door Wim Tilburgs en Jacqui van Kemenade: een patiënt en een dokter die zich samen sterk maken voor een gezondere en gelukkigere wereld. JLAM is een ANBI Stichting, gedreven door een grote maatschappelijke missie en gesteund door een Raad van Advies en ontzettend veel vrijwilligers. Het Leefstijl Als Medicijn Platform is een openbare Facebookgroep voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. JLAM zet verder het initiatief Kom Verder Ambassadeurs voort dat is gestart door de coöperatie ZelfZorg Ondersteund.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext