Sneak preview: Podcast COVID-19 maakt duidelijk: leefstijl en leefstijlgeneeskunde, juist nu!

2 december, 2020
Delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

Het thema voor de volgende podcast is Leefstijl en COVID-19. Onlangs stuurde het Partnerschap Overgewicht Nederland samen met Arts&Leefstijl en Lifestyle4Health, met de steun van 70 artsen, wetenschappers en opinieleiders, een brief naar de drie bewindslieden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In de brief pleit het partnerschap voor een campagne (Zorg goed voor jezelf?) waarin de voordelen van een gezonde leefstijl worden belicht. De belangrijkste voordelen zijn versterking van het immuunsysteem, afname van non-COVID zorg, verbeterde mentale gezondheid en bevordering van zelfredzaamheid.

In deze tweede aflevering staan we stil bij de wetenschappelijke onderbouwing  hiervan en gaan we in gesprek met Prof. dr. Liesbeth van Rossum en Prof. dr. Hanno Pijl. We spreken hen over de door hun onlangs uitgebrachte paper die ingaat op de impact van obesitas en leefstijl(geneeskunde) op het immuunsysteem.

We lezen dat obesitas en additionele chronische aandoeningen in combinatie met een ongezonde leefstijl negatieve gevolgen voor ons immuunsysteem kan hebben, en ook het risico op ernstige infectieziekten kan veroorzaken, maar hoe werkt dat dan? Wat leren we van bestaand wetenschappelijk onderzoek en welke implicaties heeft dat voor de praktijk?

Kortom, een zeer boeiende aflevering voor professionals die echt de verdieping opzoeken!

Lees ook

Topics:

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext