Sneak preview podcast #4: from precision nutrition to system nutrition

24 juni, 2021
Delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

Het thema voor de nieuwe, en eerste Engelstalige, Lifestyle4Health podcast is precision nutrition. De term ‘precision nutrition’ hoor je steeds vaker, maar wat is dit, en wat is het niet? Daar gaan we in deze Engelstalige podcast van Lifestyle4Health op in.

Steeds meer gezondheidszorgprofessionals, onderzoekers en bedrijven willen weten welke voedingsinterventie of welk voedingspatroon succesvol is voor welke persoon en ziekte. Dit soort onderzoek is een enorme uitdaging. Onze voeding is, in tegenstelling tot medicijnen, complex en gevarieerd, en voedingswetenschap moet het doen met een fractie van het geld dat voor farmacologie beschikbaar is.

Dat deze aflevering in het Engels is, heeft te maken met onze bijzondere gasten die op nationaal en internationaal niveau toonaangevende experts zijn. We zijn dan ook vereerd te melden dat in deze podcast te gast zijn: professor José Ordovas (nutrition and genomics expert van Tufts University, Boston), Rens Vandeberg (directeur innovatie van het Diabetes Fonds) en Ben van Ommen (principal scientist systeem biologie, persoonlijke voeding en leefstijlgeneeskunde bij TNO). Zij bespreken wat er bedoeld wordt met de term precision nutrition, wat de potentie is van een gepersonaliseerd voedingsadvies en hoe dit past binnen leefstijlveranderingen die bijdragen aan de preventie en zelfs remissie van ziektes, zoals type 2 diabetes. Daarnaast komt ter sprake waarom in de zorg leefstijl als medicijn als uitgangspunt moet hebben, en welke uitdagingen bij deze transitie komen kijken.

Je kunt deze nieuwe podcast van Lifestyle4Health volgende week beluisteren!

Lees ook

Topics:

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext