Zoek
Sluit dit zoekvak.

PODCAST – LEEFSTIJL ALS MEDICIJN

12 maart, 2019
Delen:

Volgens schattingen wordt in 2040 de Nederlandse gezondheidszorg wellicht onbetaalbaar. De oorzaak: steeds kostbaardere traditionele behandelmethodes van welvaartsziekten als diabetes type II, astma en hart- en vaatziekten. Kunnen radicale veranderingen in de leefstijl van de patiënt de behandeling van welvaartsziekten goedkoper én effectiever maken?

BELUISTER DEZE AFLEVERING

Klik op jouw favoriete podcast platform om deze aflevering te beluisteren. Vergeet niet om je te abonneren. Dan verschijnt de volgende aflevering automatisch in jouw podcast app!

Apple Soundcloud Spotify

 

In deze aflevering discussiëren we over leefstijl als medicijn met Hanno Pijl  en Suzan Wopereis over deze vraag. Hanno Pijl is professor endocrinologie, en hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tevens is hij lid van de raad van advies van de Stichting je Leefstijl als Medicijn. Suzan Wopereis werkt als senior onderzoeker systeem biologie bij TNO met een focus op gezondheid.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext