Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Podcast #7: Gezondheid centraal in de gezondheidszorg

10 september, 2021
Delen:

Niet ziekte maar gezondheid die centraal staat in de gezondheidszorg, daarover spreken onze gasten elkaar in deze nieuwste podcast. Hans Peter Jung, huisarts in de Noordelijke Maasvallei, en Carl Verheijen, directeur kennis en innovatie bij de Noaber Foundation bespreken aan de hand van hun ervaringen en expertise de vraag hoe gezondheid en gedrag structureel geborgd kunnen worden in het gezondheidszorgsysteem. Dit levert een zeer interessant gesprek op over het effect op de zorgketen van een succesvolle interventie en de mogelijkheden om dit effect te managen, waardoor er naast ons gezondheidszorgsysteem ook ruimte voor een zorghoudsysteem zou kunnen ontstaan.

Podcastserie succesvolle regionale aanpakken
Deze podcast vormt de laatste in depodcastserie waarin Lifestyle4Health samen met Health~Holland verkent hoe regionale succesvolle aanpakken ontstaan, ondanks prikkels in het bestaande systeem die wellicht anders zouden doen vermoeden. Het laten slagen van deze initiatieven vraagt veel doorzettingsvermogen van initiatiefnemers en de mogelijkheden voor het duurzaam organiseren van een verandering zijn vaak beperkt door onder andere staand beleid, cultuur, financiering en mogelijkheden voor samenwerking. In de vorige podcast spraken we met Erik Buskens, Ronald Wierstra en Jerrel Ramdat over regionale samenwerking in Friesland en over de rol van onderzoek, verzekeraars en ervaringsdeskundigen. Deze podcast vind je hier.

Lees hier meer over onze partner Health~Holland en deGROZ-beweging waarmee Health~Holland de kanteling van de zorg aanjaagt.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext