Search
Close this search box.

Podcast #4: from precision nutrition to system nutrition

29 juni, 2021
Delen:

Het thema voor de nieuwe, en eerste Engelstalige, Lifestyle4Health podcast is precision nutrition. Een onderwerp dat zich sterk ontwikkeld in de wetenschap en dat ook veel praktische vragen en diverse uitdagingen met zich meebrengt die passen bij leefstijlgeneeskunde, wat deze podcast erg interessant maakt. 

In deze aflevering gaan nationaal en internationaal toonaangevende experts op dit thema met elkaar in gesprek: professor José Ordovas (nutrition and genomics expert van Tufts University, Boston), Rens Vandeberg (directeur innovatie van het Diabetes Fonds) en Ben van Ommen (principal scientist systeem biologie, persoonlijke voeding en leefstijlgeneeskunde bij TNO).

Steeds meer gezondheidszorgprofessionals, onderzoekers en bedrijven willen weten welke voedingsinterventie of welk voedingspatroon succesvol is voor welke persoon en ziekte. Dit wordt steeds vaker ‘precision nutrition’ genoemd. Onderzoek hier naar doen is een enorme uitdaging. Onze voeding is, in tegenstelling tot medicijnen, namelijk complex en gevarieerd, en voedingswetenschap moet het doen met een fractie van het geld dat voor farmacologie beschikbaar is. Er zijn dus nog veel uitdagingen in dit veld. Deze uitdagingen komen in de podcast aan bod.

We gaan in deze nieuwe, Engelstalige podcast van Lifestyle4Health met de gasten in op de vraag: precision nutrition, wat is het en wat is het niet? In de podcast bespreken zij wat bedoeld wordt met de term precision nutrition, wat de potentie is van een gepersonaliseerd voedingsadvies en hoe dit past binnen leefstijlveranderingen die bijdragen aan de preventie en zelfs remissie van ziektes, zoals type 2 diabetes. Daarnaast komt ter sprake waarom in de zorg leefstijl als medicijn het uitgangspunt zou moeten zijn en welke uitdagingen bij deze transitie van ziekte & zorg naar gezondheid & gedrag komen kijken.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext