Zoek
Sluit dit zoekvak.

Podcast #2: COVID-19 maakt duidelijk: leefstijl en leefstijlgeneeskunde, juist nu!

7 december, 2020
Delen:

Het thema van deze podcast is Leefstijl en COVID-19. We lezen dat obesitas en additionele chronische aandoeningen in combinatie met een ongezonde leefstijl negatieve gevolgen voor ons immuunsysteem kan hebben, en ook het risico op ernstige infectieziekten kan veroorzaken, maar hoe werkt dat dan? Wat leren we van bestaand wetenschappelijk onderzoek en welke implicaties heeft dat voor de praktijk? We staan samen met Prof. dr. Liesbeth van Rossum en Prof. dr. Hanno Pijl stil bij de wetenschappelijke onderbouwing hiervan. We spreken hen over de paper die ze hebben uitgebracht, die ingaat op de impact van obesitas en leefstijl(geneeskunde) op het immuunsysteem. Kortom, een zeer boeiende aflevering voor professionals die echt de verdieping opzoeken!

Onlangs stuurde het Partnerschap Overgewicht Nederland samen met Arts&Leefstijl en Lifestyle4Health, met de steun van 70 artsen, wetenschappers en opinieleiders, een brief naar de drie bewindslieden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In de brief pleit het partnerschap ervoor om de kennis van Nederlanders te vergroten over het positieve effect van een gezonde leefstijl op het immuunsysteem. Via de website www.leefstijlencorona.nl vragen zij samen met Partnerschap Overgewicht Nederland, Vereniging Arts & Leefstijl en Lifestyle4Health aandacht hiervoor.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext