Zoek
Sluit dit zoekvak.

Podcast #12: Gebruik van gezondheidsdata voor preventie en gezondheidswinst

20 april, 2022
Delen:

Zou het niet mooi zijn als iedereen weet welke keuzes het beste zijn voor de eigen gezondheid? Keuzes zoals meer bewegen, slapen, stress…. En dan natuurlijk zo dat iedereen ook nog eens op een manier gestimuleerd wordt die bij die persoon past.

In deze aflevering bespreken we welke rol data heeft bij preventie en gezondheidswinst gericht op groepen mensen en individuen. Wat is er al mogelijk? En wat zijn struikelblokken? En als data de sleutel is tot preventie en gezondheidswinst hoe krijgen het op korte termijn voor elkaar? Te gast zijn Niels Chavannes, hoogleraar huisartsgeneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), en daarnaast is hij oprichter van het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL), dat eHealthtoepassingen ontwikkelt en Jildau Bouwman – senior scientist en programmaleider Digital Health bij TNO.

Zij vertellen ons over hun visie op gezondheid gedreven door data en preventie.

In Nederland zetten we volop in op data en AI voor de zorg én voor gezondheidswinst. De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is een groot publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden. Pieter Jeekel is Voorzitter werkgroep Gezondheid en Zorg bij deze coalitie. Hij vertelt in deze podcast meer over de gezamenlijke aanpak en de belangrijkste kansen voor de komende jaren om AI in te zetten voor preventie en gezondheidswinst.

Wat denk jij? Zal over 5 jaar iedere Nederlander zijn gezondheid volledig zelfstandig monitoren aan de hand van data? Luister deze podcast.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door TNO.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext