Zoek
Sluit dit zoekvak.

Podcast #001: Leefstijlgeneeskunde, ook op het werk!

20 november, 2020
Delen:

De Nederlandse overheid zet in op goede zorg voor iedereen op de juiste plek en op het juiste moment. Hierbij wordt het perspectief van mensen met een of meerdere chronische aandoening(en) centraal gesteld, er wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven. Toepassing van leefstijlgeneeskunde op de werkplek sluit hierop aan. We hebben het dan niet over het implementeren van preventieve maatregelen op de werkvloer, maar het aanbieden van curatieve zorg in de werkcontext. Het gaat dan automatisch over maatwerkaanpakken en we blijven weg van collectieve (veelal preventieve) interventies. Een belangrijke sleutel tot succes is het realiseren van een integrale samenwerking tussen bijvoorbeeld huisartsen en bedrijfsartsen, ook wel arbocuratieve zorg genoemd.

Onder leiding van Glenn van der Burg (people-power) en Lennart van der Zwaan (TNO) gaan we in onze eerste Lifestyle4Health podcast in gesprek met Ernst Jurgens en Henk Schers. Ernst Jurgens is bedrijfsarts Human Capital Care en bestuurslid NVAB. Henk Schers is praktijkhoudend huisarts in Lent en senior-onderzoeker aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC. Zij vertellen ons meer over hoe groot is de omvang van het probleem volgens hen is en welke ontwikkelingen zij zien in hun wachtkamers als het gaat om leefstijlgerelateerde chronische aandoeningen. Wat ervaren zij op dit moment van leefstijlgeneeskunde in de werkomgeving en waar liggen wat hun betreft de kansen en welke obstakels moeten worden overkomen?

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext!

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext