Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metabole serie, aflevering 3 metabole veerkracht, de wetenschap (podcast #17)

17 februari, 2023
Delen:

In deze driedelige podcastserie belichten we een aantal onderliggende mechanismen van chronische ziekten. Er bestaat vraag naar opheldering, wat weten we al van deze processen, wat gebeurt er in de praktijk en wat willen we verder onderzoeken?

In de eerste twee delen hebben we twee belangrijke onderliggende mechanismen uitgediept: insulineresistentie en inflammatie. In het laatste deel duiken we de wetenschap in en vertellen wetenschappers over de stand van de wetenschap op het gebied van metabole ontregeling en lichamelijke veerkracht. Wat is de stand van de wetenschap? Wat weten we al en wat nog niet? Welk onderzoek is noodzakelijk om chronische ziekten te kunnen gaan beperken? Hoe wordt er tegen implementatie aangekeken door de onderzoekers? Wat zijn copingmechanismen van het lichaam en welke leefstijlfactoren werken?

Luister nu naar aflevering 3 van de metabole serie metRobert Kleemann senior onderzoeker biochemicus, metabole processen, gespecialiseerd naar verbindingen tussen hersens en lichaam (TNO) en Patrick Schrauwen hoogleraar metabole processen bij diabetes type 2 (Maastricht University).

Meer weten?

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext