Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Metabole serie, aflevering 1 Insulineresistentie (podcast #15)

20 december, 2022
Delen:

In deze driedelige podcastserie gaan we een aantal onderliggende mechanismen van chronische ziekten uitlichten. Er bestaat vraag naar opheldering, wat weten we al, wat gebeurt er in de praktijk en wat willen we verder onderzoeken.

In de eerste twee delen diepen we twee belangrijke onderliggende mechanismen uit: insulineresistentie en inflammatie. Op welk punt gaat het mis in het lichaam, wat is het tijdspad en wat is uiteindelijk het resultaat of de schade, welke chronische ziekten? Hoe kunnen we dit omkeren  en wat gebeurt er in het dagelijkse leven en in de zorgpraktijk om deze mechanismen tegen te gaan? Wat moet er nog gebeuren of is er nog nodig volgens onze experts. In het laatste deel duiken we de wetenschap in en vertellen wetenschappers wat onderzocht is en nog onderzocht moet worden. Waarbij we de veerkracht en natuurlijke omgangs- en herstel- (coping)mechanismen van het lichaam centraal stellen.

Luister nu naar aflevering 1 van de metabole serie, waarin Hanno Pijl, internist-endocrinoloog en hoogleraar Diabetologie (LUMC) en Peter Voshol, medisch fysioloog en onderzoeker (Louis Bolk Instituut) insulineresistentie uitdiepen.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext