Zoek
Sluit dit zoekvak.

MARK Academy is partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde Lifestyle4Health

19 februari, 2020
Delen:

MARK Academy en Lifestyle4Health gaan samenwerken om leefstijlgeneeskunde als behandeloptie nadrukkelijker onder de aandacht te brengen van zorgverleners. Hiertoe is in ieder geval van belang dat de zorgverleners over de juiste deskundigheid beschikken op het gebied van leefstijlinterventies en duurzame gedragsverandering. MARK Academy is als gespecialiseerd opleidingsinstituut een ervaren en gecertificeerde speler op dit terrein.

Om te kunnen voldoen aan de sterk toenemende behoefte aan kwalitatief goed opgeleide en gespecialiseerde leefstijlcoaches gaan MARK Academy en Lifestyle4health samen optrekken. Dit geldt voor verschillende ziektegebieden, waaronder type 2 Diabetes, Hart- en Vaatziekten en maag-darm-lever ziekten.

Nicole van het Bolscher van MARK Academy: “Sinds 2007 bouwt MARK aan een duurzaam vitale en toekomstbestendige samenleving. Een samenleving waarin iedereen vitaal is en zijn eigen levensgeluk creëert. Dit doen we door het ontwikkelen van innovatieve beroepsopleidingen en het opleiden van coaches en trainers”

“Het oog hebben voor het totaalbeeld van een cliënt/patiënt en het vergroten van de eigen regie vormen hierbij het uitgangspunt voor al onze interventies”, aldus Van het Bolscher. “Het moment is nu gekomen om ook zorg vanuit deze invalshoek te benaderen. Hiervoor gaan we samen gespecialiseerde zorgprofessionals opleiden. Een grote stap voor zowel curatieve als preventieve zorg.”

Hanneke Molema van Lifestyle4Health: ‘Wij zijn verheugd dat we via de Post-HBO geaccrediteerde beroepsopleiding van MARK Academy kunnen bouwen aan versterking van het aanbod van leefstijlgeneeskunde coaches”.

Samen voor leefstijlgeneeskunde
Lifestyle4Health wil met al haar partners samenwerken aan de volgende activiteiten:

  • Uitbouw van het netwerk van partijen die leefstijlinterventies ontwikkelen en implementeren;
  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlinterventies;
  • Grootschalige implementatie van leefstijlinterventies in publiek-private samenwerking;
  • De zorg betaalbaar houden, mede door het ontwikkelen van verdienmodellen voor leefstijlinterventies.

Het netwerk van Lifestyle4Health partners die zich willen inzetten voor leefstijlgeneeskunde breidt zich sterk uit. Wilt u de mogelijkheden van samenwerking in een project, programma of als partner nader onderzoeken, neem dan contact met ons op.

Over MARK Academy
In 2007 ontwikkelde MARK de allereerste Post-HBO erkende beroepsopleiding tot integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach. Met als doel een landelijk dekkend netwerk van coaches en trainers die op integrale wijze Nederland duurzaam vitaal gaan maken. Inmiddels dragen de ruim 800 coaches al bij aan de maatschappelijke transitie van symptoom bestrijding naar duurzame oplossingen.

Iedere coach werkt op zijn eigen authentieke wijze maar allemaal vanuit de gezamenlijk gedragen visie dat duurzame en diepgaande gedragsverandering alleen behaald wordt door juist de onderliggende oorzaken aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden. MARK coaches en trainers worden bemiddeld door MARK Professionals en verzorgen zowel individuele coachtrajecten op maat als ook groepsgewijze vitaliteitsprogramma’s.

 

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext