Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Loop samen een Half Uurtje Door Je Buurtje op 13 of 14 november! Bewegen op Wereld Diabetes Dag

11 november, 2022
Delen:

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag en dit jaar komen wij samen met de Bas van de Goor Foundation, Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk een halfuur in beweging! We lopen namelijk met Lifestyle4Health op zondag 13 of maandag 14 november Een Half Uurtje Door Je Buurtje!

In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Bewegen is voor mensen met diabetes of een grote kans hierop heel belangrijk. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 13 en 14 november Half Uurtje Door Je Buurtje georganiseerd. Hierbij loopt iedereen minimaal 30 minuten in de eigen buurt om zo in beweging te komen. Want bewegen is namelijk voor iedereen gezond. Zo verhoogt het je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes.

Zo doe jij ook mee aan Halfuurtje Door Je Buurtje

Meedoen aan dit initiatief is heel simpel. Download in de Appstore of Google Playstore de SamenGezond App. Hiermee wordt die dagen bijgehouden hoeveel Nederlanders er op 13 en 14 november ook een halfuurtje gewandeld hebben. In de app kun jij je vanaf 7 november aanmelden voor dit evenement.

Het enige wat je op de dag zelf nog moet doen, is tijdens het wandelen de SamenGezond App aanzetten. Vorig jaar liepen er meer dan 14.000 Nederlanders ruim 53.000 kilometer bij elkaar. Dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken. Trommel daarom zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om samen een Half Uurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want hoe meer mensen meewandelen, hoe beter!

Wij als [vul hier je organisatienaam in] lopen in ieder geval mee op Wereld Diabetes Dag. Ook jij kunt je vanaf nu aanmelden via halfuurtjedoorjebuurtje.nl.

Heel veel succes en tot 13 of 14 november!

Over de Bas van de Goor Foundation

Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. Dat weet de Bas van de Goor Foundation als geen ander. Deze stichting zet zich in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dit doen ze door jaarlijks verschillende activiteiten voor jong en oud te organiseren. Deze activiteiten verschillen van clinics, informatieavonden over diabetes maar ook internationale challenges voor mensen zonder diabetes. Wil je meer weten over wat de Bas van de Goor Foundation doet? Neem dan eens een kijkje op hun website: www.bvdgf.org.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext