Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lifestyle4Health: Tilburg University partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde

2 november, 2020
Delen:

Tilburg University sluit aan bij Lifestyle4Health om samen te werken aan wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlgeneeskunde en onderzoek naar duurzame gezonde leefstijl. Onderzoek naar duurzame gezonde leefstijl past binnen de onderzoeksthema’s van Tilburg University.

Leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde gaat over leefstijlinterventies als onderdeel van de behandeling en ondersteuning van iemand met bestaande gezondheidsproblemen, met als doel genezing (waar mogelijk), het terugdringen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het afnemen van het gebruik van medicatie. In de praktijk, bij zorgprofessionals en patiënten, groeit het draagvlak voor leefstijlgeneeskunde als fundament voor de behandeling van diverse chronische aandoeningen.

Missie Tilburg University: Understanding Society

Tilburg University draagt bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken inclusief onderzoek naar duurzame en gezonde leefstijl vanuit o.a. de sociale en gedragswetenschappen, binnen de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, onder andere binnen het Departement Medische en Klinische Psychologie.

Samen voor leefstijlgeneeskunde

Marjan van Erk van Lifestyle4Health: “Met Tilburg University delen we de ambitie dat leefstijl een centrale plaats verdient in gezondheidszorg voor mensen met leefstijl gerelateerde ziekten en dat leefstijlinterventies bijdragen aan meer effectieve behandeling van deze ziekten. Door intensief samen te werken kunnen we onderzoek doen naar het inzetten van leefstijlinterventies in de praktijk, op een manier die bij de patiënt past.”

Partners van Lifestyle4Health werken samen aan de volgende activiteiten:

  • Uitbouw van het netwerk van partijen die leefstijlinterventies ontwikkelen en implementeren;
  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlinterventies;
  • Grootschalige implementatie van leefstijlinterventies in publiek-private samenwerking;
  • De zorg betaalbaar houden, mede door het ontwikkelen van verdienmodellen voor leefstijlinterventies.

Het netwerk van Lifestyle4Health partners die zich willen inzetten voor leefstijlgeneeskunde breidt zich sterk uit. Wilt u de mogelijkheden van samenwerking in een project, programma of als partner nader onderzoeken, neem dan contact met ons op.

Over Lifestyle4Health

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde streeft er naar, onder de naam Lifestyle4Health,om de ziektelast van leefstijl gerelateerde ziekten binnen 10 jaar met 50% te verminderen door leefstijlinterventies in de behandeling van deze ziekten een centrale plek te geven, samen met zelfzorg en regie op eigen gezondheid.

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde is op 3 juli 2018 gestart, op initiatief van TNO en LUMC. Vanaf het begin is het streven om eigen regie op gezondheid en leefstijlinterventies tot een van de centrale bouwstenen van de gezondheidszorg van morgen te maken.

Iedereen die wil en kan bijdragen aan het realiseren van de missie kan aansluiten. Lifestyle4Health beoogt een laagdrempelige netwerkorganisatie te zijn waarin een grote diversiteit van partijen participeert.

Over Tilburg University

De rol van Tilburg University in een snel veranderende samenleving staat centraal.  De universiteit wil zich in het hart van de samenleving positioneren en een toonaangevende rol hebben in het begrijpen en vooruit helpen van de samenleving. Grote maatschappelijke uitdagingen kunnen alleen worden opgelost door samenwerking die de grenzen van de disciplines, instituten en geografie overstijgen. Terwijl door de toenemende verbinding en complexiteit van de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden nieuwe onderzoeksgebieden ontstaan, vereisen deze ook een multidisciplinaire benadering. Daarom is gekozen voor het investeren in internationale samenwerkingsverbanden en consortia en zijn er drie impactthema’s gekozen geïnspireerd door de Nationale Wetenschapsagenda:

  • Empowering a Resilient Society
    • Enhancing Health and Wellbeing
    • Creating Value from Data

Lifestyle4health sluit goed aan op het impactthema Enhancing Health and Wellbeing

https://www.tilburguniversity.edu/nl

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext