Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lifestyle4Health netwerkbijeenkomst

9 november, 2023
Collage netwerkbijeenkomst nov 2023
Bloemen en planten - 1
Delen:

Maandag 6 november 2023 vond de 6e Lifestyle4Health netwerkbijeenkomst plaats bij TNO Healthy Living & Work in Leiden. Tijdens de Lifestyle4Health netwerkbijeenkomsten geven experts en partners van het Lifestyle4Health netwerk elkaar updates over resultaten, samenwerkingen en onderzoek. De netwerkbijeenkomst was gevuld met interessante pitches, discussies, kennismakingen en ideeënuitwisselingen.

De netwerkbijeenkomst startte met een plenaire opening van programmamanagers Hanneke Molema en Marjan van Erk, waar werd stilgestaan bij het vijfjarig bestaan van Lifestyle4Health en wat er in de afgelopen jaren allemaal bewerkstelligd is in het nog steeds groeiende netwerk. Er werd gesproken over het nieuwe convenant: de afspraak voor verdere samenwerking tussen de zeven organisatiepartners van Lifestyle4Health. Daarnaast werd een update gegeven over de Coalitie Leefstijl in de Zorg, waarbij veel experts uit het Lifestyle4Health netwerk betrokken zijn.

Pitches van verschillende partners

Acht verschillende partners hebben met een korte pitch over ontwikkelingen en activiteiten, deelnemers geïnspireerd. De pitches werden ditmaal gegeven door partners van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, TNO, Roche, LUMC, Tilburg University, Bas van de Goor Foundation, Novo Nordisk en Salut. Na de pitches was er ruimte voor vragen van de deelnemers en tijdens de navolgende netwerkpauze konden de verschillende partners nog meer met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van leefstijl.   

Discussies in deelgroepen

Na de netwerkpauze gingen de aanwezigen in drie groepen uiteen voor een werksessie. In deze werksessie stond de dialoog centraal tussen partners over de belangrijke boodschappen van Lifestyle4Health en haar partners richting stakeholders. De partners hebben zich gezamenlijk gebogen over de grootste knelpunten zij nu ervaren en waar ze aandacht voor willen als het gaat om het realiseren van de Lifestyle4Health missie algemeen en specifiek voor hun eigen publieke of private organisatie. In een groep spraken partners over hoe leefstijl een groter onderdeel moet en kan worden in het domein werk. De groep besprak hoe, met welk verhaal, en met welke partijen je hiervoor kan samen werken.

In een tweede groep werd onder andere gesproken over de bijdrage die burgers en ervaringsdeskundigen zelf kunnen leveren in de ontwikkeling van leefstijlgeneeskunde. Zo is stil gestaan bij meer en beter gebruik van data die burgers zelf genereren/verzamelen. Ook is gesproken over de rol van de voedselomgeving bij het maken van (on)gezonde keuzes en hoe hier meer aandacht voor kan komen.

De derde groep besprak, onder leiding van het Diabetes Fonds, hoe het draagvlak voor leefstijl als onderdeel van de behandeling van DM2 onder zorgprofessionals, patiënten, beleidsmakers en politici kan worden vergroot. Er werd gesproken over waar, hoe en met wie het Diabetes Fonds in 2024 hierop gerichte acties kan ondernemen.

Onderdeel worden van het netwerk

We kijken terug op een geslaagde 6e editie van de Lifesetyle4Health netwerkbijeenkomst en kijken uit naar de volgende in het voorjaar van 2024. Houd onze nieuwsbrief, website en LinkedIn pagina in de gaten voor meer informatie! De netwerkbijeenkomsten worden voor en door onze partners georganiseerd en (soms gedeeltelijk) opengesteld voor professionals die een (wetenschappelijke) bijdrage leveren aan een van de programmalijnen van Lifestyle4Health. Wil je ook partner worden van Lifestyle4Health, kijk dan hier.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext