Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kamerbrief ‘COVID-19 Update’ met aandacht voor notitie Lifestyle4Health en brief Arts & Leefstijl

10 juni, 2020
Delen:

Samen met Vereniging Arts & Leefstijl bepleitten we op 19 mei structurele investeringen in leefstijl, leefstijlgeneeskunde en leefomgeving. Onze gezamenlijke oproep is opgenomen in de Kamerbrief: ‘COVID-19 Update stand van zaken’ die minister Hugo de Jonge op 3 juni stuurde aan de voorzitter van de Tweede Kamer en is besproken in het kamerdebat.

De minister geeft in de brief aan dat de staatssecretaris van VWS de komende tijd in gesprek gaat met wetenschappers, medici, gemeenten en partners om te bezien welke kennis er is over corona en leefstijl, wat nodig is voor het bevorderen van een gezonde leefstijl en welke kansrijke initiatieven er zijn. Lifestyle4Health is uitgenodigd voor een gesprek. Ook worden door de minister voorbereidingen getroffen om met publiekscommunicatie de samenleving op een laagdrempelige manier te informeren over hoe in de dagelijkse praktijk om te gaan met COVID19, inclusief aandacht voor leefstijl. Zie ook pagina 18 en 19 van de Kamerbrief.

Structurele investeringen in leefstijl, leefstijlgeneeskunde en leefomgeving zijn van belang om Nederland gezonder te maken. Juist nu is, tijdens de corona-crisis, het nut zichtbaarder omdat gezond eten, voldoende bewegen, stoppen met roken, matig alcoholgebruik en voldoende ontspanning de metabole gezondheid en weerstand van mensen kunnen verhogen.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext