Zoeken
Sluit dit zoekvak.

In beweging met de Bas van de Goor Foundation

22 mei, 2020
Delen:

In deze coronacrisis zie je dat mensen met overgewicht en/ of meerdere chronische aandoeningen een grotere kans hebben op gezondheidsproblematiek. Een gezonde leefstijl helpt daartegen de kans te verminderen. Maar hoe stimuleer je een gezonde leefstijl bij degenen die het lastig vinden daarmee aan de slag te gaan en misschien zelf niet de noodzaak inzien?

Nationale Diabetes Challenge

De Bas van de Goor Foundation brengt mensen in beweging naar een gezondere leefstijl middels de Nationale Diabetes Challenge. Met dit initiatief wandelen deelnemers samen met hun zorg- en sportprofessionals in de wijk en ervaren zij direct wat bewegen doet. Deze wandelingen starten normaliter in mei en eindigen met een slotfeest in september. Deelnemers vallen in gewicht af, voelen zich energieker en zijn gemotiveerd om ook met andere leefstijlfacetten dan bewegen aan de slag te gaan! De Nationale Diabetes Challenge is met haar bewezen positieve effecten dan ook door het RIVM erkend als goed onderbouwde beweeginterventie.

Blijven bewegen in tijden van corona

Door de coronacrisis is het momenteel niet mogelijk in groepen te wandelen en wordt de Nationale Diabetes Challenge daarom uitgesteld tot september en aangeboden als ‘light’ versie. Vanaf september worden professionals uit de wijk uitgenodigd om 10 weken lang deelnemers te begeleiden tot 14 november (Wereld Diabetes Dag). Lees hier meer over NDC Light…

De Bas van de Goor Foundation zit tot die tijd echter niet stil en biedt een aangepast beweegprogramma aan voor iedereen die nu laagdrempelig aan de slag wil met bewegen:

  • Thuis in beweging met de beweegkaart. Download hier de kaart, print hem uit en hang de kaart op je eigen koelkast, of die van je moeder, patiënt, client of
  • Zelfstandig aan de slag met Jouw Wandeluitdaging. Vanaf juni start de Bas van de Goor Foundation met dit online wandelprogramma. Mensen melden zich hier gratis aan, waarna ze elke maand een trainingsschema en educatieve video’s over wandelen en een gezonde leefstijl ontvangen.

Wie breng jij in beweging?

Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit! Kom daarom ook in beweging of help anderen met de eerste stap. Start met de NDC Light of deel de beweegkaart uit en motiveer anderen met Jouw Wandeluitdaging. We doen het samen.

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) brengt sinds 2006 mensen met diabetes in beweging naar een betere kwaliteit van leven. Sporten en bewegen is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten. Bezoek de Bas van de Goor Foundation voor meer informatie.

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext