Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Health Coach Program nieuwe netwerkpartner van Lifestyle4Health

18 januari, 2021
Delen:

Lifestyle4health verwelkomt Health Coach Program als netwerkpartner. In de huidige maatschappij wordt veel van ons gevraagd, zowel thuis als op het werk. Door te werken aan de fysieke en mentale gezondheid van werknemers kan uitval op de werkvloer worden voorkomen. Voeding, bewegen, slapen en mentaal welbevinden zijn daarin belangrijk. Bovendien zijn we er gezamenlijk van overtuigd dat eigen regie op gezondheid cruciaal is voor duurzame gedragsverandering.

Leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde gaat over leefstijlinterventies als onderdeel van de behandeling en ondersteuning van iemand met een ziekte. Het doel hiervan is het verminderen van ziektelast of ziekteverschijnselen, van complicaties en van medicatie. Soms kunnen mensen door een andere leefstijl zelfs helemaal stoppen met medicatie. Onderzoek en praktijk tonen bijvoorbeeld aan dat een deel van de mensen met type 2 diabetes hun medicatie kan afbouwen en zich gezonder voelt door een combinatie van leefstijlinterventies. Voor deze mensen maken leefstijlinterventies een essentieel onderdeel uit van hun behandeling, naast of in plaats van medicatie.

Missie Health Coach Program

Health Coach Program (HCP) helpt mensen aan een betere gezondheid en vitaliteit (¹). “We willen organisaties en hun werknemers fitter en gezonder maken, waardoor ze beter inzetbaar zijn. Om dit voor elkaar te krijgen bieden we succesvolle in company trainingen en persoonlijke coaching aan. We richten ons op de preventieve kant van gezondheid, zoals voeding, bewegen, slapen en mentaal welbevinden, om de ‘energiebatterij’ van mensen te vergroten. Door mensen te helpen om op de juiste manier om te gaan met hun batterij kunnen ze (weer) de gevraagde prestaties leveren op hun werk. Dit levert medewerkers een betere gezondheid op en voor bedrijven resulteert het in een betere inzetbaarheid en minder uitval. We baseren onze trainingen en adviezen op de laatste wetenschappelijke literatuur en op partijen die voorop lopen met gezondheidsinterventies. We zijn dan ook enthousiast om onderdeel te gaan uitmaken van het Lifestyle4Health-netwerk, om onderling kennis uit te wisselen en samen de gezondheid van werkend Nederland te verbeteren”, stelt Luuk Simons, directeur/eigenaar van HCP.

Samen voor leefstijlgeneeskunde

Hanneke Molema van Lifestyle4Health: “We zijn erg blij Health Coach Program te mogen verwelkomen als netwerkpartner. Om het potentieel van leefstijlgeneeskunde te benutten is regie op eigen gezondheid heel belangrijk. Het samenbrengen van wetenschappelijk bewezen leefstijlinterventies en slimme manieren om (langdurige) gedragsverandering en eigen regie te stimuleren is voor ons essentieel. We zijn dan ook verheugd om verder samen te werken met HCP.”

Lifestyle4Health wil met al haar partners samenwerken aan de volgende activiteiten:

  • Het uitbouwen van het netwerk van partijen die leefstijlinterventies ontwikkelen en implementeren;
  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlinterventies;
  • Grootschalige implementatie van leefstijlinterventies in publiek-private samenwerkingen;
  • De zorg betaalbaar houden, mede door het ontwikkelen van verdienmodellen voor leefstijlinterventies.

Het netwerk van Lifestyle4Health partners die zich willen inzetten voor leefstijlgeneeskunde breidt zich sterk uit. Wilt u de mogelijkheden van samenwerking in een project, programma of als partner nader onderzoeken? Neem dan contact met ons op.

Over Lifestyle4Health

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde streeft er, onder de naam Lifestyle4Health, naar om de ziektelast van leefstijl gerelateerde ziekten binnen tien jaar met 50% te verminderen door leefstijlinterventies in de behandeling van deze ziekten een centrale plek te geven, samen met zelfzorg en regie op eigen gezondheid. Om deze missie te realiseren, is Lifestyle4Health ingericht als een open, nationaal platform voor publiek-private samenwerking dat verbindt, coördineert en impact vergroot.

Over Health Coach Program

HCP wil organisaties en hun werknemers fitter en gezonder maken, waardoor ze beter inzetbaar zijn.  Om dit te bereiken biedt HCP trainingen en persoonlijke coaching aan, op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en die ondersteund worden met (e-)health supporttools. Streven is daarnaast om te laten zien dat gezond leven geen straf is, maar het leven juist leuker kan maken. HCP heeft verschillende programma’s die zich richten op: grip krijgen op gezondheid en welzijn, managen van energie in plaats van tijd, en vitaal ouder worden. Het resultaat is dat medewerkers mentaal fitter zijn en daardoor productiever. De inzetbaarheid van werknemers stijgt gemiddeld met 4 weken per jaar en risicowaarden, zoals gewicht, bloeddruk en cholesterol, dalen.

[1] Simons, Pijl, Verhoef, Lamb & Ommen, Intensive Lifestyle (e) Support to Reverse Diabetes-2, Bled-proceedings 2016; (“Intensive Lifestyle (e)Support to Reverse Diabetes-2” by Luuk P.A. Simons, Hanno Pijl et al. (aisnet.org))

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext