Zoek
Sluit dit zoekvak.

FoodFirst Network is partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde

17 februari, 2020
Delen:

Een gezond voedingspatroon is een belangrijke factor in het voorkomen of uitstellen van veel chronische ziekten, zoals Type 2 Diabetes. Ook weten we dat gezond(er) eten veel gezondheidswinst op kan leveren voor mensen met een ziekte zoals type 2 diabetes. Bij deze ziekte kan een andere leefstijl en vooral minder en gezonder eten veel positieve effecten hebben. Voor veel mensen is gezond(er) eten echter een grote uitdaging.

FoodFirst Network en Lifestyle4Health vinden dat de voedselindustrie en gezondheidszorg veel nauwer met elkaar moeten samenwerken om mensen met leefstijlziekten zoals Type 2 Diabetes te helpen om in eigen regie gezonde(re) voedselkeuzes te kunnen maken. Het doel van het partnerschap tussen FoodFirst Network en Lifestyle4Health is om wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid voor een groot publiek toegankelijk te maken en om samen nieuwe kennis te ontwikkelen.

Jan Dekker van FoodFirst Network: ‘We moeten van Pil naar SMAAK pa-Pil. En uitleg geven aan het waarom we zoveel mogelijk vers en onbewerkt moeten gaan eten. Weg van high processed food, minder suiker en zout inname, en de juiste vetten kiezen. Kortom dat is o.a. waar FoodFirst Network inzet op goede voorlichting, reclame vrij en onafhankelijk.

Hanneke Molema van Lifestyle4Health: ‘Voeding is voor mensen natuurlijk een belangrijke basis voor hun leefstijl. Om een succes van leefstijlgeneeskunde te maken, is het niet alleen belangrijk dat je weet welk eten goed voor je is, maar ook dat je dit eten zelf lekker en betaalbaar kunt klaar maken. Samen met FoodFirst Network willen we kennis en ervaringen op dit vlak uitbreiden en versterken.’

Samen voor leefstijlgeneeskunde
Lifestyle4Health wil met al haar partners samenwerken aan de volgende activiteiten:

  • Uitbouw van het netwerk van partijen die leefstijlinterventies ontwikkelen en implementeren;
  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlinterventies;
  • Grootschalige implementatie van leefstijlinterventies in publiek-private samenwerking;
  • De zorg betaalbaar houden, mede door het ontwikkelen van verdienmodellen voor leefstijlinterventies.

Het netwerk van Lifestyle4Health partners die zich willen inzetten voor leefstijlgeneeskunde breidt zich sterk uit. Wilt u de mogelijkheden van samenwerking in een project, programma of als partner nader onderzoeken, neem dan contact met ons op.

Over Food First Network
Het eerste onafhankelijke en reclame vrije online videoplatform voor een gezonder Nederland.

Alles over Voeding, bewegen, slapen en ontspannen,met o.a.de beste artsen, professoren, voedingsdeskundigen, beweegexperts, gynacologen, en koks.

Gestart in januari 2018 in Nederland als Nederlands initiatief met een team met een missie, stoppen met alleen maar praten, maar het gaan doen. Nederland echt gezonder gaan maken met bewezen resultaten.

Voor meer info : foodfirstnetwork.nl

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext