Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bas van de Goor Foundation is partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde

12 februari, 2020
Delen:

Bas van de Goor Foundation en Lifestyle4health worden partners met als doel om het potentieel van beweeginterventies in het bijzonder en leefstijlgeneeskunde in het algemeen verder te ontwikkelen. Het partnerschap richt zich met name op interventies voor mensen met Type 2 Diabetes.

Leefstijlgeneeskunde gaat over leefstijlinterventies als onderdeel van de behandeling en ondersteuning van iemand met een ziekte. Het doel hiervan is het verminderen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het verminderen van medicatie. Soms kunnen mensen door een andere leefstijl zelfs helemaal stoppen met medicatie.

Bas van de Goor Foundation en Lifestyle4Health vinden beweging een hele belangrijke leefstijlinterventie die nog te weinig wordt benut in de behandeling van diverse ziekten. Uit alle inspanningen van Bas van de Goor Foundation rond de Nationale Diabetes Challenge blijkt dat veel mensen met Type 2 Diabetes zich gezonder voelen, minder eenzaam zijn en minder medicatie gebruiken als zij regelmatig wandelen. Ook mensen met andere chronische ziekten ervaren veel meerwaarde van regelmatig bewegen.

“Het is onze missie om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Want waar medicatie vaak symptomen bestrijdt, pakt beweging de oorzaak aan. En in plaats van vervelende bijwerkingen heeft beweging juist enorm veel positieve bijwerkingen. Ik geloof dan ook sterk in beweeg- en leefstijlinterventies voor mensen met een chronische aandoening. Mooi dat we ons als partners daar nu samen sterk voor kunnen maken!”

Hanneke Molema (Lifestyle4Health): “de Bas van de Goor Foundation laat het al jaren zien: wandelen is behandelen. Door regelmatig te bewegen voelen mensen met Type 2 Diabetes zich gezonder en gebruiken ze minder medicatie. Lifestyle4Health en de BvdGF worden partners om de impact van wandelen en andere leefstijlfactoren op gezondheid en welzijn te vergroten.”

Samen voor leefstijlgeneeskunde

Lifestyle4Health wil met al haar partners samenwerken aan de volgende activiteiten:

  • Uitbouw van het netwerk van partijen die leefstijlinterventies ontwikkelen en implementeren;
  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van leefstijlinterventies;
  • Grootschalige implementatie van leefstijlinterventies in publiek-private samenwerking;
  • De zorg betaalbaar houden, mede door het ontwikkelen van verdienmodellen voor leefstijlinterventies.

Het netwerk van Lifestyle4Health partners die zich willen inzetten voor leefstijlgeneeskunde breidt zich sterk uit. Wilt u de mogelijkheden van samenwerking in een project, programma of als partner nader onderzoeken, neem dan contact met ons op.

Over Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) zet zich sinds 2006 in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door hen in beweging te brengen. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten. De BvdGF houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. De BvdGF wil iedereen met diabetes inspireren tot een sportief leven.

Voor meer informatie kijk op www.sportiefmetdiabetes.nl

Topics:

Bekijk alle nieuwsberichten van Lifestyle4Health

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Leefstijlgeneeskunde. En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik steun het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde en werk en vind dat leefstijlgeneeskunde een plek moet krijgen in de werkcontext